Waarom dragen?

Beloved shoot_MAR_okt2014_77

Dragen is goed en fijn voor zowel ouder en kind. Voor een kind is er geen fijnere en veiligere plek te bedenken dan bij zijn ouders. Wanneer een kindje bij je in de draagdoek of drager zit voelt hij of zij zich geborgen; hoort en voelt je ademhaling; voelt je lichaamswarmte en ruikt de typische geur die bij zijn of haar ouders hoort!

Het kindje kan gemakkelijk getroost worden; snel aangeven als hij of zij honger heeft en heerlijk in slaap vallen door het geschommel in de draagdoek.

Wanneer je kindje krampjes heeft of veel spuugt is het dragen ook fijn, de bewegingen doen wonderen voor de krampjes en door het rechtop dragen spugen kindjes veel minder snel.

Maar je kindje dragen is ook fijn om praktische redenen. Je hebt je handen vrij, waardoor je zelf kunt eten of wat klusjes kunt doen in huis. Als je nog meer kinderen hebt, heb je je handen vrij om met hen dingen te doen. En ook het naar buiten gaan terwijl je je kindje draagt heeft grote voordelen, je kunt alle winkels in en op plekken komen waar je met een kinderwagen niet of nauwelijks komt.

Ontdek zelf de voordelen van dragen met een draagdoek of voorgevormde drager. Misschien word je wel net zo verknocht aan dragen als ik?!

Beloved shoot_MAR_okt2014_23

 

Leave a Reply