Over ‘Ik neem je mee’

20160116_144410

Ik neem je mee is opgericht in mei 2013 door mij, Marloes de Graaf.

Al voordat mijn zoon Max geboren werd, had ik de overtuiging om hem met draagdoeken te dragen. Het leek mij toen al heerlijk om hem zo dicht tegen mij aan te dragen en zo samen de hele wereld te ontdekken. En niets bleek minder waar! We zijn begonnen met een Hoppediz draagdoek, wat al snel uitgroeide tot een hele verzameling draagdoeken van verschillende samenstellingen en merken. Ook het gebruik van een ringsling is ons niet vreemd. Voor de rest van de familie, die de draagdoeken erg lastig leken, hebben we een voorgevormde drager aangeschaft, de Bondolino.

Eind 2015 is onze dochter Nena geboren, een kinderwagen hebben wij inmiddels niet meer. Gelukkig vindt zij het gedragen worden net zo fijn, als wij het vinden om te dragen.

Ik heb een grote liefde en passie ontwikkeld voor het dragen en zou niets anders meer willen. Ik kreeg en krijg veel vragen van vrienden en ook onbekenden over het dragen. Om iedereen zo goed mogelijk voor te lichten heb ik een cursus tot draagdoekconsulente gevolgd in september 2013 bij het Instituut voor Hechting. In november 2014 volgde de cursus Draagconsulent II, een cursus die dieper in ging op het dragen van 2 kinderen, het dragen met beperkingen en het geven van workshops. In april 2015 heb ik een extra module gevolgd, namelijk Draagwijzen voor zwangeren volgens FTZB.  Bovendien ben ik aangesloten bij de Vereniging Van Draagdoekconsulenten en sinds maart 2015 zelfs voorzitter van deze mooie vereniging.  Sinds februari 2014 ben ik actief als consulent en moderator op de facebookgroep Draagadvies.

Gaandeweg de jaren heb ik veel verschillende draagdoeken en voorgevormde dragers verzameld. Ook heb ik veel verschillende draagwijzen uitgeprobeerd. Ook volg ik verschillende scholingsdagen, blijf ik op de hoogte door het bezoeken van beurzen en het lezen van literatuur.  Dit helpt mij in het adviseren welke draagdoek en draagwijze bij jou en je kindje past. Stel gerust vragen als je meer informatie of een consult wilt. Je kunt mij op verschillende manieren bereiken, kijk hiervoor bij het tabje Contact

Fotoshoot Maurits 5

Leave a Reply