Consulten

_MG_8674

Een draagdoek knopen moeilijk? Je kindje dragen zwaar? Zeker niet!

Ben je geïnteresseerd in het dragen en weet je niet waar en hoe je moet beginnen? Ben je al gegrepen door het draagdoekenvirus maar heb je nog wat uitleg nodig? Heb je een leuke draagdoek of drager gespot en wil je weten of het echt wel iets voor je is?

Wanneer je een consult boekt help ik je met het antwoord geven op al deze vragen. Er zijn verschillende consulten mogelijk, hieronder een korte uitleg.

Hoe werkt het?

Als je een consult boekt help ik je met het knopen van een draagdoek, kunnen we kijken welke draagdoek bij jou en je kind past en maak ik je wegwijs in de wereld van het ergonomisch dragen.

Tijdens een consult oefenen we een knoop met een draagpop. Deze draagpop is speciaal gemaakt voor het oefenen met draagdoeken en dragers, de draagpop heeft namelijk de lengte en gewicht van een baby. Ook is het gewicht zo verdeeld dat het de werkelijkheid benadert.

We oefenen net zo lang met de pop tot je zeker genoeg bent om te knopen met je kindje. We knopen een keer samen, je knoopt een aantal keren alleen terwijl ik je tips en trucs geef. Door eerst met de pop te oefenen kun je je volledig concentreren op de techniek en hoef je je geen zorgen te maken over je kindje. Als je je zeker genoeg voelt knoop je nog 1 of meerdere keren met je kindje, zodat ik ook dan nog advies kan geven. Ik ga pas naar huis als je je zeker genoeg voelt om het zelf te doen.

Bij alle consulten zorg ik voor nazorg, hetzij via de telefoon of via de e-mail. Wanneer je graag wilt dat ik nog een keer kom kijken bij je, kunnen we daar een afspraak voor maken.

De consulten vinden plaats in mijn praktijkruimte of bij jou thuis. Ik woon zelf in Den Haag, maar geef consulten in Den Haag en omstreken (denk dan aan Rijswijk, Wateringen, Delft, het Westland). Ik vraag een reisvergoeding van €0,19 per kilometer, dit komt boven op de prijs van het consult. Als we de afspraak maken voor het consult vertel ik je hoeveel de reisvergoeding zal worden, je komt dus nooit voor verrassingen te staan!

Er zijn een aantal standaard consulten, maar hierin zijn aanpassingen te maken. Mocht je hier vragen over hebben, stuur mij dan een berichtje.

C360_2015-04-25-19-34-24-104

De Consulten

Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB

Heb je last van je rug, bekken of andere lichamelijke ongemakken tijdens je zwangerschap? Dan raad ik je zeker aan een consult te boeken voor de Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB. Je leert dan 6 knoopwijzen die jou kunnen helpen je zwangere lichaam te ondersteunen en ontlasten. Alleen geschikt voor zwangeren, met een duur van ongeveer 1,5 uur. De prijs is  € 55,-.  Meer informatie kun je vinden onder het tabje Knoopwijzen voor Zwangeren. Overleg altijd even met je specialist, want zeg nou zelf, met je lichaam moet je nog een hele tijd doen!

Zwangerschapsconsult

Dit consult is voor aanstaande ouders die geïnteresseerd zijn in het dragen, maar nog geen baby en ervaring hebben. Tijdens dit consult geef ik uitleg over het dragen en oefenen we een standaardknoop voor op de buik, met een rekbare of een geweven draagdoek. We oefenen met een draagpop. Het behoort tot de mogelijkheden om een herhalingsconsult te boeken wanneer je kindje geboren is.

Een zwangerschapsconsult duurt ongeveer een uur en kost € 40,-

Informatieconsult

Tijdens dit consult gaan we niet knopen, maar kan ik je de verschillende mogelijkheden op het gebied van dragen laten zien. Ik heb dan voorbeelden bij me van zowel draagdoeken, als voorgevormde dragers. Dit consult duurt ongeveer een half uur en kost €25,-. Dit consult valt te combineren met een draagconsult en zal dan in totaal ongeveer anderhalf uur duren en €60,- kosten.

Standaard draagconsult

Tijdens een standaarddraagconsult krijg je informatie over het dragen; leer ik je 1 knoop aan die we een aantal malen oefenen met de draagpop en knopen we met je kindje. Er zijn verschillende standaard draagconsulten mogelijk, maar per consult leer ik je 1 knoop, zodat we daar alle aandacht aan kunnen besteden.

  •  Buikdraagconsult, met een rekbare of geweven draagdoek.
  •  Rugdraagconsult, alleen met een geweven doek.
  •  Ringslingconsult

Een standaard draagconsult duurt ongeveer anderhalf uur en kost €55,-

Duo Consult

Wil je een consult samen met je vrouw, je man of een vriend of vriendin? Dit is ook mogelijk. We behandelen 1 knoop, die we net als met een standaard draagconsult eerst oefenen met draagpop en daarna met je kindje. Een duo consult duurt ongeveer 2 uur en kost €85,-

Voorgevormde dragerconsult

Heb of wil je graag een voorgevormde drager dan kun je hier ook een consult voor boeken. Standaard geef ik dit consult met de vormgevormde dragers die ik zelf in huis heb. Mocht je dit consult met een andere drager willen, laat dit dan even weten van te voren. Let op, we passen en behandelen maar 1 drager tijdens dit consult! Dit consult duurt ongeveer 3 kwartier en kost €30,-

Pasconsult

Zie je door de bomen het bos niet meer? Je wilt een drager, maar je weet niet welke het beste bij jullie zal passen? Boek een pasconsult. Tijdens dit consult laat ik verschillende dragers zien die geschikt zijn voor jullie situatie, kun je er een aantal passen en leg ik de drager van jullie keuze volledig uit. Een pasconsult duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 55,-.

Herhalingsconsult

Een herhalingsconsult kun je boeken als je al eerder een consult bij mij hebt gevolgd, maar je toch nog vragen hebt die niet via de telefoon of de e-mail te beantwoorden zijn. Bij een herhalingsconsult oefenen we eerst weer een aantal keren met de draagpop en daarna met je kindje. De basis van de knoop heb je al in de vingers, waardoor een herhalingsconsult niet zo lang hoeft de duren. Het herhalingsconsult duurt maximaal een uur en kost €30,-. Mocht het consult veel langer of veel korter duren dan stellen we de prijs bij, maar daar informeer ik je over tijdens het consult.

 IMG-20140518-WA0016

Leave a Reply