Rekbare draagdoeken

Dit zijn de draagdoeken die veel mensen wel kennen en herkennen. Een aantal ‘bekende’ Nederlanders zijn het gezicht geworden van een bekend draagdoekenmerk en dit heeft er onder andere voor gezorgd dat rekbare draagdoeken ook in de meeste grote babywinkels worden verkocht. Het wordt een beetje gezien als het instapmodel onder de draagdoeken.

De rekbare draagdoeken zijn ideaal voor pasgeborenen. De draagdoek komt al zacht uit de doos en zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar, enkele merken verkopen ze zelfs met een mooie print erop. De doek kun je al omknopen, zonder dat je kindje er meteen ingaat. En je kindje is er dus ook vrij gemakkelijk weer uit te halen, zonder dat je de rekbare draagdoek los hoeft te maken. Een rekbare draagdoek is een ideale doek voor de eerste maanden.

Waar je wel op moet letten is dat je je kind maar tot een bepaald gewicht in een rekbare draagdoek kunt dragen. Het is een doek waarmee je alleen op je buik knoopt en hij kan wat warm zijn in de zomermaanden omdat de knoop ervoor zorgt dat er meerdere lagen over jou en je kindje heen gaat.

Desalniettemin zijn rekbare draagdoeken fijne draagdoeken voor de eerste maanden van je kindje. Tijdens een consult kun je de verschillen voelen, kun je leren knopen met de doeken en het is ook mogelijk dat je 1 van de doeken huurt om zo erachter te komen of een rekbare draagdoek iets voor jou en je kindje is. Bij verhuur kun je vinden wat ik beschikbaar heb.

Het bekendste merk in Nederland is denk ik wel Bykay. In verschillende kleuren en met verschillende prints verkrijgbaar. Babylonia, Hoppediz en Je porte mon bebe zijn ook zeer bekende merken die rekbare draagdoeken verkopen. De merken hebben wat verschillen in de gebruikte stof; de kleuren en de eventuele prints.

Let op: In tegenstelling wat tot in sommige handleidingen van rekbare draagdoeken staat is het niet aangeraden om je kindje liggend in een draagdoek te dragen! Vanaf de geboorte mag je je kindje meteen rechtop in de kikkerhouding dragen. Ook rugdragen met een rekbare draagdoek raad ik niet aan!

Leave a Reply