Knoopwijzen voor zwangeren

DSC_0627_bwDSC_0688DSC_0645

 

Nooit had ik kunnen vermoeden, ten tijde van het boeken van de cursus ‘ Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB’ dat ik er zo veel aan zou hebben. Ik kan wel zeggen, dat het mijn zwangerschap, voor zover dat mogelijk was, een stuk dragelijker heeft gemaakt.

Al lange tijd gaan er filmpjes rond van het inwikkelen van je buik met een draagdoek, om zo eventuele ongemakken te verminderen en het staat ook nog eens mooi! Toch sta ik er niet achter, waarom dan niet? En waarom dan wel achter de manier die je wordt aangeleerd via de ‘ Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB’ ?

Enige tijd geleden ging er een artikel rond dat het ‘ inbinden’ van de buik met een doek of ringsling gevaarlijk kan zijn. Je loopt namelijk het risico dat je buik samen gedrukt wordt, de kans wordt groter op een hoge en vlakke ademhaling en als je nog wat meer pech hebt belast het je bekkenbodem juist meer en heb je een grotere kans op een holle rug.

De knoopwijzen voor zwangeren, die ik en nog een aantal andere collega’s je kunnen aanleren zit wat anders in elkaar. De knopen richten je wervelkolom op en samen met het gedeelte bij je bekken zorgt het voor een betere houding. Je buik wordt dan ook nooit helemaal omwikkeld, de doek komt niet hoger dan je navel.

Natuurlijk kon ik het niet laten om ook de manier die ik af raad eens uit te proberen. En eerlijk… het zat echt echt echt niet lekker! Natuurlijk zag het er tof uit (voor eventjes en voor een foto kan het geen kwaad), maar mijn ademhaling ging inderdaad meteen hoger zitten en steun haalde ik er niet uit. Stiekem was ik erg blij dat de doek weer af kon na de nodige foto’s te hebben gemaakt.

Hoe anders is dat bij de Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB. Die manier zorgde daadwerkelijk voor minder pijn, meer mobiliteit en een lichter gevoel. Waar ik bij de omwikkelmethode blij was dat de doek af mocht, vond ik het bij de Knoopwijzen altijd jammer!

Heb je last van je rug, bekken of andere lichamelijke ongemakken tijdens je zwangerschap? Dan raad ik je zeker aan een consult Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB te boeken. Je leert dan 6 knoopwijzen die jou kunnen helpen. En overleg altijd even met je specialist, want zeg nou zelf, met je lichaam moet je nog een hele tijd doen!

 


DSC_0630DSC_0670

DSC_0610_bw